Tendintele din aceasta vara

Explozia de raze jucause s-a infiripat in piata din centrul orasului, intr-un joc absolut fascinant de lumini, zambete si franturi smucite de adieri de vant. Culorile vii troneaza in aceasta perioada incinsa. Rosul intrupeaza din nou seducatoarea Dama de Inima Rosie, care isi face simtita prezenta in vaporoasele rochii de vara, care aluneca in spatele pasilor ei, ca o trena nesfarsita de eleganta si putere. Galbenul si movul sunt si ele preferatele acestei veri, fiind nuante dinamice si exuberante, care contrasteaza sublim cu tenul bronzat.

Imprimeurile cat mai variate, cat mai indraznete si extrem de ludice se regasesc peste tot, fie ca este vorba despre o rochie lunga eleganta, o rochie casual, un tricou super larg sau o geanta patratoasa. Acestea pot fi, cu usurinta, combinate cu un material stralucitor, care va oferi prezentei voastre un aer sofisticat si interesant, in noptile lungi de vara. Efectul naucitor de stralucire s-a regasit si in cele mai recente prezentari de moda de la Marc Jacobs si Marco de Vincenzo.

Materialele transparente sunt atat de placute si atat de confortabile in aceasta atmosfera incinsa, fiind totodata, in mare voga. Imbogatite cu broderii si detalii savuroase, aceste rochii transparente sunt acoperite cu totul de eleganta, mister si un aer ravisant, cu accente intepatoare de femeie fatala care si-a regasit latura de Lolita, sau copila care invata sa devina une femme fatale.

Share Button

Rolul modei în societatea contemporană

La ce te gândeşti prima oară când auzi cuvântul „modă”? La un lanţ nesfârşit de rochii elegante strălucitoare care traversează lent covorul roşu? La ţinutele extravagante care se perindă pe podiumurile din New York? La petrecerile de Anul Nou scăldate în lux şi opulenţă? La noile tendinţe? Sau la aerul urban care respiră în moda străzii? Oricare dintre acestea ar fi răspunsurile sau chiar dacă gândul te poartă în alte nuanţe ale modei, este limpede că moda ocupă un rol major în societatea de astăzi. Vizualul are un rol pregnant şi are puterea de a se strecura imediat într-o categorie sau mai bine zis un stereotip, în mintea noastră. Chiar dacă aparenţele pot fi înşelătoare, ele contează. Judecăm şi suntem judecaţi după felul în care arătăm, pentru că este mult mai simplu să gândim în stereotipuri. Avem nevoie să înmagazinăm această informaţie vizuală într-un anumit sertar din vasta noastră minte şi fără să vrem, ne agăţăm de imaginile spectaculoase care se rostogolesc în faţa noastră într-un carusel vizual frenetic.

În fiecare zi vedem sute de persoane, îmbrăcate cu totul şi cu totul diferit. Fie că îi vedem pe stradă, la serviciu, la şcoală sau la televizor, în mod voit sau involuntar îi judecăm. Avem o părere despre ţinuta fiecăruia. Ne place sau nu ne place. Suntem influenţaţi de stilul cuiva sau îl respingem categoric. Stilul personal este extrem de important. O ţinută casual poate trece de cele mai multe ori neobservată, pe când o femeie îmbrăcată în rochie şi machiată corespunzător cu siguranţă va atrage priviri şi va face o impresie mult mai bună la un interviu, faţă de o persoană îmbrăcată în blugi şi un tricou simplu alb. Chiar dacă ne este greu să recunoaştem şi încercam să dăm vina pe alţi factori, moda poate include sau exclude persoane în societate. Ea a devenit un element cheie, care nu mai poate fi trecut cu vederea. Nimeni nu mai are răbdare să vadă dincolo de aspectul fizic în lumea de azi. Cel puţin nu la un interviu sau o audiţie, când primele două minute sunt decisive.

Share Button

Câteva sfaturi practice

Soarele te-a piscat uşor în această dimineaţă şi te-a îmbăiat într-un val de energie care te-a purtat din pat în faţa micului dejun, gata pregătit. Gustul dulce al cafelei s-a instalat treptat. Zâmbetul tău ludic a apărut imediat pe chip şi te-ai decis ca astăzi să porţi rochia aceea pe care ai cumpărat-o acum ceva timp şi o păstrai pentru o ocazie specială. Astăzi nu ai nevoie de niciun pretext pentru a o purta. Astăzi este o zi specială.

Te ridici vioi de la masă şi alergi în paşi de dans în dormitor, descoperind garderoba cu acea curiozitate sălbatică a unui copil. Rochii de seară se revarsă din dulap. Culorile se amestecă într-o simfonie stridentă. Rochii casual apar zglobii printre celelalte haine. Eşarfele alunecă de pe umeraşe pe umărul tău, iar o pălărie de vară zboară lin, aşezându-se pe pat. Îmbraci rochia cea nouă, o asortezi cu perechea ta preferată de pantofi şi pleci pe străzile însorite ale oraşului, zâmbind.

Ziua aceasta este minunată, dar seara se întâmplă un eveniment neaşteptat. La terasa şic, pariziană, la care ai ieşit cu prietenii tăi, un tânăr înalt se loveşte din greşeală de scaunul tău, iar câteva picături de vin roşu se împrăştie pe rochia ta cea nouă. Nu intra în panică! Petele de vin roşu dispar imediat cu ajutorul vinului alb. Aminteşte-ţi acest lucru şi zâmbeşte tânărului!

Ai ajuns acasă, după această zi încărcată. Te aşezi în pat şi simţi aşternutul rece. Dar, faţa de pernă din bumbac este cam rigidă. Investeşte într-un aşternut din mătase sau satin. Părul tău nu va mai avea de suferit în timpul nopţii, iar tenul tău va arăta mult mai bine a doua zi dimineaţă.

Soarele te-a lăsat să dormi mai mult în următoarea dimineaţă, iar acum eşti pe fugă. Trebuie să împachetezi totul rapid, pentru că ai un avion în două ore înspre Barcelona. Chiar dacă te duci în interes de serviciu, ştii cu siguranţă că te vei şi distra. Îţi iei câteva ţinute demenţiale, pentru a fi pregătită pentru orice ocazie. Împachetează toate hainele în saci de plastic speciali pentru curăţătorie. Astfel, hainele tale nu se vor boţi.

Îţi iei şi geaca cea nouă din piele, pentru că ştii că va ploua în prima zi. Ploaia va înmuia pielea şi îi va permite să se întindă, iar a doua oară când o vei purta, geaca va fi deja extrem de confortabilă şi nu te va mai strânge.

Share Button

Aroma Urbană din Noile Tendinţe

Soarele înfierbântat se revarsă asupra oraşului, într-o explozie de nuanţe urbane. Trepidaţia tocurilor pe asfaltul încins şi jocul ameţitor al rochiilor de vară conturează intrarea în scenă a unui nou anotimp. Culoarea împânzeşte întregul oraş şi se reflectă în materialele minunatelor rochii casual, costume, salopete şi alte accesorii populare în această perioadă.

Pop art-ul anilor `60 – `70 devine din nou inspiraţia designerilor în acest sezon. Curcubeul şi imprimeurile retro se regăsesc în noile colecţii, aducând blocuri de culoare şi nuanţe multicolore, care amintesc de tablourile lui Peter Blake şi de celebrul său Babe Rainbow. Rapsodia în albastru se dezlănţuie frenetic în notele de mai. Confortul şi lejeritatea se reflectă impecabil în jeanşi şi cămăşile din denim care aduc un aer urban, chiar şi în cele mai feminine modele sau designuri. Broderii din dantelă şi mătase sau accesorii finuţe din metal sunt suprapuse pe materialele din denim, care au devenit extrem de populare în ultimul timp, fiind potrivite în orice ocazie. Atât într-o dimineaţă agitată care respiră aerul colorat al urbanului, cât şi într-o seară liniştită, îmbrăcată în romantism, salopetele din blug, asortate cu pantofi şi eşarfe din mătase, conturează o ţinută inedită.

Rochie Letitia, Donatella

Rochie Letitia, Donatella

Buchetul de flori multicolore se revarsă în ţesăturile moderne şi croiala asimetrică, explodând de culoare şi parfum. Imprimeurile florale au devenit un laitmotiv al primăverii, fie că ne referim la nuanţele delicate şi pastelate sau la imprimeurile mai îndrăzneţe, cu tentă tehno. De la flori brodate la flori imprimate, hainele din acest sezon capătă o superbă tentă paradisiacă, fiind parcă smulse din grădina Edenului.

Libertatea de exprimare nu mai este încătuşată de foarte mult timp şi cu toate acestea, în această perioadă există o nevoie mult mai acerbă de exprimare, imprimată pregnant în modă. Aroma urbană strecurată în stilul sport provoacă mesaje şi declaraţii puternice. Imprimeurile cu logo-uri, slogane sau citate celebre şi motivaţionale se regăsesc în ţinutele acestui sezon.

Rochie Holly, Donatella

Rochie Holly, Donatella

Share Button

Persoana care arată întotdeauna demenţial. Tu.

Încă din copilărie, începem să ne formăm idoli şi modele, pornind de la părinţii noştri. Apoi, spunem că vrem să ajungem şi noi ca fata din reclama de la îngheţată, care este foarte drăguţă şi pare fericită acolo. Da, pare… Sau vrem să ajungem ca un scriitor celebru pe care-l devoram în adolescenţă sau ca actorii cu care am crescut. Dar, de cele mai multe ori ne alegem modelele care arată bine, oamenii frumoşi. Oare atât de superficiali suntem? Sau înţelegem de la o vârstă atât de fragedă impactul pe care-l are vizualul şi imaginea unei persoane asupra noastră?

Te-ai gândit vreodată că ai putea să devii şi tu un fashion icon? Persoana aceea care arată întotdeauna demenţial şi este admirată de cei din jur? Pun pariu că râzi acum, dar vreau să-ţi arăt că se poate. Primul pas este să ştii cu ce să te îmbraci şi ceea ce se ţi se potriveşte atât cu stilul tău de viaţă, cât şi cu forma corpului tău şi personalitatea ta. N-ai să te îmbraci cu rochii lungi de seară la prima oră a dimineţii, dacă job-ul tău este unul activ, care necesită multă muncă de teren. Cred că eşti de acord cu mine.

Notează, apoi, o listă de cuvinte care îţi caracterizează cel mai bine stilul personal şi energia pe care o ai. Compară lista aceasta cu noile tendinţe în modă şi descoperă stilul care ţi se potriveşte mănuşă. Încearcă să combini mai multe siluri; contrastele sunt foarte moderne şi de impact. Acum, trebuie să trecem şi la partea practică. Analizează-ţi garderoba şi vezi ce ţi se potriveşte şi ce nu, ce mai porţi, ce trebuie să arunci sau să donezi. Cumpără nişte accesorii noi care să se potrivească cu stilul tău.

Dacă te-ai ferit până acum de make-up, poate nu mai este cazul să o faci. Nu-ţi zic să încerci o mască groasă de fond de ten, dacă nu ai nevoie. Dar un pic de mascara şi o nuanţă frumoasă de ruj vor contribui la un look senzaţional. Părul e întotdeauna o problemă în unele dimineţi. Fie că ai părul cârlionţat sau drept, cu toţii avem „bad hair day”. De multe ori, îl ignorăm, prinzându-l într-o coadă stângace. Acordă încă trei minute în plus ritualului tău de dimineaţă, pentru a-ţi aranja şi părul. Iar dacă chiar e atât de rău, încearcă o pălărie simpatică sau o băscuţă. Îţi vor aduce o notă elegantă.

Rochie Madrid, Donatella

Rochie Madrid, Donatella

Cum stai la capitolul complimente? Trebuie să începi să o faci. E frumos când primim complimente, nu? Dar mai dificil să le facem. În momentul în care oferi complimente, vei primi şi tu. Oamenii vor fi mai atenţi cu tine şi în acelaşi timp, mai atenţi la ceea ce porţi.

În ultimul rând, îndrăzneşte. Asumă-ţi anumite riscuri. Încrederea în tine va creşte substanţial. Ştii cum se spune: „The biggest risk is not taking any risk” şi asta a spus-o cel care a inventat Facebook-ul, o afacere cu câte zerouri?

Share Button

Cum să fii mereu la modă

De cele mai multe ori, a fi în pas cu moda pare o sarcină grea şi de neatins. Tendinţele se schimbă cu o viteză ameţitoare şi uneori nu-ţi mai vine să porţi minunatele rochii de vară pe care le-ai cumpărat anul trecut. Nu mai sunt la modă, nu-ţi mai vin bine sau pur şi simplu te-ai plitisit de ele. Apoi, moda pare să fie numai pentru cei privilegiaţi. Când urmăreşti spectacolele năucitoare de la Valentino, Chanel sau Dior, ai senzaţia că nu vei avea niciodată banii pentru a-ţi cumpăra nici măcar un accesoriu de la faimoasele case de modă. Desigur, există brand-uri precum H&M şi Zara care îţi aduc trend-urile la picioare, dar nu se compară cu o rochie Dior, nu-i aşa?

Photo by Mihai Tutu

Photo by Mihai Tutu

Atunci, te gândeşti că trebuie să existe o altă cale şi da, există. În primul rând, „Beauty is in the eye of the beholder”. În al doilea rând, te-ai gândit vreodată de ce arată atât de bine hainele pe modelele care păşesc pe podium? Te gândeşti că sunt foarte slabe şi orice ar arăta bine pe ele, nu? Nu chiar. Au încredere în ele însele! Încrederea este primul pas în absolut orice activitate pe care o faci, de la felul în care păşeşti dimineaţa atunci când te ridici din pat, la primul pas în afara casei, la felul în care intri în birou, la un prânz de afaceri sau la o cină romantică. Restul sunt detalii, la fel de importante. Dar, dacă ai încredere, poţi să păşeşti pe stradă şi într-un sac prins cu un şiret în talie şi poate chiar vei lansa un nou trend.

Odată stabilit acest lucru, putem să trecem şi la lucrurile practice.

1. Organizează-ţi garderoba. Scoate afară din dulap toate hainele şi gândeşte-te ce mai porţi şi ce nu. Nu trebuie să fii indulgentă. Dacă nu ai mai purtat o haină mai mult de un an, sigur nu o vei mai purta. Poţi să o donezi sau să o vinzi, alegerea este a ta! Scapă de toate hainele care nu-ţi mai vin. Nu le păstra doar cu gândul că într-o bună zi o să-ţi vină din nou. S-ar putea ca acest lucru să nu te motiveze. Fii sinceră cu tine însăţi. Priveşte-te în oglindă şi spune cu voce tare ceea ce îţi displace la corpul tău. Apoi, acţionează! Te va ajuta să capeţi încrederea despre care am vorbit mai devreme.

Photo by Mihai Tutu

Photo by Mihai Tutu

2. Cunoaşte-ţi corpul! Fii sinceră! Tindem să ne conturăm o imagine ireală despre noi, fie că ne subestimăm, fie că ne suprapreciem, este dificil să păstrăm realitatea intactă în mintea noastră. Dar, încearcă acest exerciţiu. Te va ajuta să-ţi alegi mult mai bine hainele. Multe dintre minunatele rochii de pe podium s-ar putea să nu ţi se potrivească, pentru că ai o structură diferită. Asta nu înseamnă că eşti prea grasă, prea mică de statură, prea înaltă, prea slabă şi aşa mai departe. Suntem diferiţi. Suntem unici. Iar acest lucru ne face frumoşi.

3. Găseşte-ţi stilul propriu! Nu mai cumpăra lucruri doar pentru că sunt la modă sau doar pentru că şi prietena ta cumpăra aceleaşi lucruri. Opreşte-te. Află ceea ce-ţi place, culorile care se potrivesc cu tenul tău, pielea ta, culoarea părului sau a ochilor. Hainele în care te vei simţi cu adevărat bine, cu adevărat TU, le vei purta cu mult mai multă încredere.

Share Button

Un zâmbet surprins de un val de lumină

Picăturile de soare cad lin pe asfalt într-un incipit matinal. Aleargă goale printre valurile de lumină, alunecând din când în când în petele de culoare care se cuibăresc într-un curcubeu ludic. Trec apoi fugitiv printre pantofii în nuanţe pale care încep să cuprindă oraşul. Gleznele subţiri respiră şi ele pentru prima oară, după o lungă tăcere albă. Colţurile asimetrice ale rochiilor strălucitoare dansează lin în adierea vântului. Genţile alunecă pe umerii dezveliţi, iar câteva eşarfe acoperă frânturi de piele, rostogolindu-se uneori în aer. Degetele cu unghii pictate se strâng în jurul cheilor de la maşini, iar zgomotul metalic spulberă tăcerea acestei dimineţi.

Cele mai fabuloase rochii casual se perindă pe podiumul acoperit cu flori al acestei primăveri. Strălucitoare şi jucăuşe, ele întregesc cadrul scăldat în lumină şi culoare, conturând eternul feminin care domină fiecare privire rătăcită, fiecare fantezie dobândită şi fiecare impuls înnăscut. Roşul se înalţă deasupra tuturor nuanţelor care se pierd în acel curcubeu dinamic. Dungile au rămas în vogă, amintind de o mare liniştită sau de un cadru din filmele lui Godard, în care protagonista purta bluze sau rochii în dungi şi bereta franţuzească aşezată pe o parte. Atât imprimeurile florale, cât şi cele geometrice sau psihedelice învăluie materialele vaporoase din acest sezon. Călătorim uşor în trecut prin fabuloasa modă retro de care ne îndrăgostim în fiecare zi. Îngemănam frânturile de trecut cu momentul prezent, alunecând uşor înspre viitorul care explodează de culoare în avangardă.

lara-19 blog 2
Zgomotul metalic al cheilor se amestecă cu o pasăre rătăcită în urban. Ochelarii fumurii sunt înlăturaţi, iar în spatele lor vedem doi ochi albaştri conturaţi discret. Buzele roşii se aruncă într-un zâmbet larg. Un val de lumină îl surprinde şi îl aduce în curcubeu. Acum, curcubeul ludic e complet.

Share Button

Expresie a libertatii

Moda este fara indoiala o arta, de la minunatele creatii ale designerilor care se desprind usor de pe panza pe care au fost desenate si devin imagini vii, in miscare, asezate pe un podium, intr-un spectacol de lumini si umbre, la propriile noastre alegeri de zi cu zi in materie de vestimentatie. Moda devine cea mai la indemana forma de exprimare. De la rochii din dantela la rochii casual, fiecare alegere spune enorm de multe atat despre personalitatea noastra, cat si despre stilul nostru.

Inspiratia se strecoara tacut in noi, in fiecare zi. Suntem inspirati de o carte, un film, un videoclip, un tablou, o poza, o melodie sau de doamnele cu iz interbelic care purtau jachete mov si ieseau de la metrou, creand un contrast superb intre acel vintage naucitor si tabloul urban in care ne perindam. Si un zambet plasat strategic in multimea cazuta pe ganduri ne poate inspira.

Moda, cu siguranta, ne inspira si ne influenteaza alegerile de acum sau de mai tarziu. Fie ca ne-am format un stil in timp, fie ca ne-am decis pur si simplu sa adoptam un anumit stil pentru ca ne reprezinta, el poarta amprenta personalitatii noastre si poate chiar si nevoia de libertate, de a ne exprima macar prin ceea ce purtam, daca nu si prin ceea ce facem. Regulile si obligatiile cu care crestem ne ingradesc de multe ori alegerile, asa ca felul in care ne imbracam poate veni ca o portita de scapare, desi si acesta este de multe ori impus. Niciodata nu am agreat uniforma in scoala, mai ales ca pe un copil nu prea vine bine o cravata si un sacou, cu atat mai putin cu cat copilul este fata. Acum, apreciez o tinuta eleganta sau o tinuta office, dar o doza de creativitate iti permite sa te joci cu rigiditatea unei astfel de tinute. Nimic nu este negru sau alb, totul are nuante, iar modurile de exprimare sunt infinite.

Share Button

Ponturi pentru finalul acestui an

Aerul rece ne invaluie in fiecare dimineata, dar zambim atunci cand vedem ca soarele este in continuare prezent pe cer. Razele lui se joaca printre firele de par rebele care se strecoara afara din caciula. Iarna nu este unul dintre anotimpurile mele preferate si cu toate acestea imi place aceasta regina de gheata pentru ca imi ofera foarte multe variante in materie de moda. In anotimpul rece, se poarta foarte multe straturi de haine, ceea ce iti permite sa imbini stiluri si materiale diferite. Cheia este sa pastrezi echilibrul intre stilul clasic si hainele sau accesoriile care sunt in trend.

Pontul numarul 1: Asorteaza-ti imprimeurile. Print-urile sunt de ceva timp in mare voga, dar niciodata sa nu alegi o pereche de pantaloni cu un anumit print si o jacheta cu un alt imprimeu. Alege rochii, pantaloni sau jachete cu acelasi print.

Pontul numarul 2: Scoate-ti talia in evidenta! Chiar daca este frig si tindem sa ne acoperim cu tot felul de pulovere, jachete sau paltoane si chiar daca se poarta marimile exagerat de mari, nu trebuie sa uitam de minunata noastra talie.

Pontul numarul 3: Poarta bijuterii mari. Marimile foarte mari nu se rezuma numai la haine, ci si la accesorii. Foarte multi designeri au asortat colectiile lor de haine cu cercei si coliere opulente. Secretul este sa-ti ametesti publicul, iar aceste bijuterii voluminoase aduc un plus oricarei tinute, avand izul anilor `20.

Pontul numarul 4: Alege mov! Movul este cu siguranta, culoarea acestui sezon. Este o culoare vie, puternica, usor de remarcat si are o eleganta aparte, care te poate sa-ti dea o aura de regina. Fie ca te gandesti la jachete, fuste sau pantofi, toate arata minunat in mov.

Pontul numarul 5: Se poarta hainele din piele. Se tot poarta, de fapt, pentru ca pielea nu a iesit niciodata din trend si probabil nu o va face nici acum. Hainele din piele neagra sunt clasice, dar puteti alege si alte culori, pentru ca pielea se potriveste cu orice.

Share Button

Emotie de toamna

Toamna este fara indoiala o regina singuratica, care poarta paltonul aramiu al nostalgiei. Nu stiu daca de vina este astenia de toamna sau zborul trepidant al aerului rece care se strecoara in noi si ne provoaca sa ravnim la acele amintiri placute pe care am vrut sa le uitam sau la acele zile calduroase in care ne intindeam la soare sau poate doar la atingerea acelei persoane speciale care se afla langa noi. Emotia creste in noi ca o floare lotus si se intinde lenes printre gandurile noastre bezmetice. Ne tesem cu o bucurie aparte intregul tablou in care ne regasim si probabil multe dintre noi gasim portita de scapare in cumparaturi. Terapie prin cumparaturi! Dar probabil este mult mai mult de atat, din moment ce intregul spectacol ludic al modei ne aduce o satisfactie deplina.

Pana sa alergam dupa colectiile din primavara 2014, care se vor strecura in curand pe numeroasele podiumuri din lume, trend-urile din aceasta toamna sunt un subiect incins de discutie. De la jachete din piele la paltoane exagerat de mari, toamna aceasta ne aduce foarte multa libertate si diversitate. Ingredientul cheie al fiecarei tinute este feminitatea care salasluieste in noi si care trebuie exploatata asa cum trebuie. Sa nu va para rau ca renuntati la vaporoasele rochii de vara, caci toamna aceasta atat modelele inflorate, cat si imprimeurile in carouri sau cu patratele, raman in voga. Iar culorile vii nu vor fi sterse de atmosfera gri a noului sezon.
Rozul pal este o nuanta foarte eleganta si extrem de feminina care va predomina in aceasta toamna. Totodata, verdele va imbraca sublim acest cadru mai rece, iar albul nu va fi ocolit niciodata. El pregateste intrarea in scena a iernii si ramane acea nuanta perfecta care poate fi purtata atat vara, cat si iarna. Asadar, nu lasati emotia de toamna sa va domine, nici sa nu o alungati, trebuie doar sa o lasati sa va insoteasca tacut in acest nou anotimp incarcat de povesti si trairi.

Share Button

Moda pariziana

Franta este una dintre cele mai importante tari in industria modei de astazi. Acolo, s-au nascut haute couture si pret-a-porter, iar moda a fost dintotdeauna o parte foarte importanta din viata culturala a francezilor. Trebuie sa recunoastem ca francezii stiu sa se imbrace bine si mai mult decat atat, pe langa stilul lor inconfundabil exista ceva in atitudinea lor care le aduce acea unicitate. Pasul lor hotarat, naturaletea si increderea debordanta contureaza un aer aparte, un parfum ametitor cu iz parizian care imprastie nuante acute de roz in atmosfera. Totul se amesteca cu notele bezmetice ale acordeonului din Montmartre si cu flasneta domnului cu joben care sta pe treptele de la Sacre-Coeur.

Rochii fabuloase in nuante vii intregesc bulevardul Champs-Elysees. Rochii elegante se pierd printre tablourile expuse la Louvre, oprindu-se in tandem in fata portretului Mona Lisei. Palarii de vara se pierd in aerul mat al apusului, iar costumele pestrite incep sa-si faca aparitia in fata la Moulin Rouge. Uneori, pare ca timpul sta in loc, ca anii nu au trecut atat de tragic peste acest mare oras, iar spiritul sau s-a pastrat intact. Parca acum cateva clipe Toulouse Lautrec trecea usor prin lumina rosiatica care invada Moulin Rouge si se aseza tacut la masa, incepand sa schiteze cateva doamne care se perindau pe acolo si alte doamne care dansau frenetic in acel local.

Spre dimineata, in lumina rasaritului, francezii renunta la haine, renunta la moda si intalnesti cativa tineri imbracati in pantaloni scurti, cu ochelari de soare si palarii si doar un singur sacou croit perfect le acopera bustul gol. Ei nu au nevoie de alte accesorii, iar uneori umbla si desculti. Se intalnesc la un colt de strada cu cateva
costume impecabile, care parca abia au iesit din casa, fara sa petreaca o noapte intreaga in cluburile pariziene. Cateva rochii sifonate si altele drepte se intalnesc si ele in trecere. Iar acest amalgam superb de trairi si culori creioneaza sublim acest tablou parizian care inspira perfect starea unui oras usor obosit, care abia se trezeste.

Share Button

Lucrurile care te inspira

Traim intr-o lume care se strecoara discret la fiecare pas in noi, invaluindu-ne in sunete, imagini, mirosuri si atingeri. Nu ne putem izola sub un imens glob de sticla, de aceea suntem afectati constient sau inconstient de informatia si milioanele de nuante care se perinda in jurul nostru. Unele lucruri ne plac, altele nu. Unele lucruri
ne inspira,iar pe altele vrem sa le uitam. Dar, inspiratia vine din tot. Te inspira marile opere de arta asa cum te poate inspira si zborul lin al unui fluture colorat in miezul verii care se aseaza stangaci pe umarul tau drept. Te inspira dragostea asa cum te poate inspira si ura. Te inspira nuantele perfecte ale sunetelor de vioara, asa cum te poate inspira si zgomotul turbat al traficului. Nu stii de unde vine aceasta senzatie in stare pura, care pare sa-ti porneasca toate motoarele atunci cand se instaleaza elegant in tine. Dar cel mai important este sa nu astepti aceasta inspiratie sa vina, trebuie sa o ajuti sa soseasca si sa-i creezi cel mai frumos cadru, sa fii deschis si atent la tot ceea ce te inconjoara.
Fie ca este vorba de o carte, un film, o fotografie, fie de o multitudine de rochii sau costume elegante, bijuterii sau accesorii, toate acestea iti deschid o noua lume.
Te inspira prin atmosfera in care te poarta sau te inspira prin faptul ca iti creioneaza o noua idee despre ceva anume sau un nou stil. Inspiratia declanseaza, de fapt, ceva in tine, ceva care poate zace de mult acolo, dar avea nevoie de un impuls pentru a iesi la suprafata. Felul in care o exprimi depinde numai de tine. Important este sa ai curajul de a o face si curajul de a alege modul tau unic. Nu trebuie sa fii artist pentru a exprima o idee sau o senzatie. Omul se exprima in mii de feluri in fiecare zi si fara sa vrea, isi cauta inspiratia in tot ceea ce il inconjoara, hranindu-se cu frumos si cu lucrurile care ii ofera puterea de a merge mai departe.

Share Button

Accesorii in detaliu

Intr-o lume impanzita de imagini vibrante care ne imbraca zi de zi in culoare, emotii si senzatii, am descoperit ca cel mai la indemana instrument de expresie suntem noi insine, as putea spune ca suntem chiar cea mai mare opera de arta. Asadar, atentia noastra este indreptata in fiecare dimineata la imaginea noastra din oglinda.
Ne place sau nu ne place? Trebuie sa ne placa asa ca facem tot posibilul sa ne placa. Moda este o parte mare din viata noastra, asa ca alegem cu atentie cele mai frumoase rochii elegante sau rochii de zi, imbracand delicat aceste haine de zi.

Am invatat apoi ca de cele mai multe ori diferenta salasluieste in detalii. Detaliile conteaza. De aceasta ne gandim mereu la accesorii, pentru a ne asorta rochia si pentru a crea o imagine completa sau poate doar o imagine indrazneata. Accesoriile au aparut in secolul al XIX-lea, folosite in moda Victoriana, unde femeile au inceput sa adopte un stil de viata mult mai lejer si purtau manusi pentru a ascunde orice semn de munca. In aceasta perioada si chiar mai tarziu, inainte sa se imbunatateasca comunicarea dintre oameni si sa devina mai simpla si mai naturala, accesoriile jucau un rol foarte important. Ele in general ieseau primele in evidenta si puteau sa sugereze cu usurinta rolul persoanei in societate. Palariile, de exemplu, se observau de la foarte mare distanta si erau un semn evident ca
persoana respectiva are un anumit statut social.
Astazi, accesoriile sunt de nelipsit si nu va ganditi numai la genti, posete, sau ochelari de soare. Lentilele de contact colorate sunt considerate si ele un accesoriu in moda. Iti poti asorta culoarea ochilor cu cea a rochiei, de exemplu. Si chiar si telefoanele mobile, iPod-urile sau alte gadgeturi pe care le folosim sunt considerate accesorii. Aceasta opera de arta despre care vorbeam mai sus este un tot, iar fiecare detaliu al ei, fie ca este vorba de un anumit fel de a-ti prinde parul, de bijuterii sau un tatuaj, construieste imaginea superba pe care o propagi in final.

Share Button

Dorinta de a fi vazut

Oricat de diferiti suntem, fie ca preferam sa fim in lumina reflectoarelor, sa ne expunem, fie ca ne place mai mult in umbra, intr-o discretie confortabila, cu totii avem nevoie de atentie. Unii cautam mult mai mult, mergem mult mai departe si adoram atentia unui public, altii isi doresc doar atentia persoanei de langa ei. Dar, acea privire unica de admiratie si dorinta cu totii o cautam in fiecare zi. Intrebarea e cat suntem dispusi sa sacrificam pentru acea farama de atentie? Cat de departe putem sa mergem doar pentru senzatia trecatoare de implinire?

Metodele sunt simple, de fapt instrumentele sunt evidente. Imaginea si actiunea, faptele. Dar cel mai simplu e sa apelam la imagine. Este prima care ajunge la persoanele din jur, este impactul de lunga durata si in acelasi timp completeaza atitudinea pe care o ai, construind o simfonie perfecta intre trup si suflet. Asadar, spectacolul este pe cale sa inceapa. Alegand rochii elegante, costume speciale si accesorii inedite, ne tesem frumoasa imagine si o expunem cu mult tact, ea devenind cea mai facila cale de a ne exprima. Nu exista bine sau rau in moda, nu exista corect sau gresit, asa cum este dificil sa ne inchipuim perfectiunea. Exista doar atitudine si completare. Compozitie si a cauta acel limbaj comun cu celalalt, care face posibila demascarea si declansarea dorintei. Provoaca admiratia!

Suntem atat de asemanatori in acest carusel in care ne invartim si totodata caracteristica unica pe care o purtam, amprenta, creioneaza dulcea individualitate. Celalalt apreciaza ceea ce tu ai si el isi doreste sau ceea ce tu ai si el a pierdut si tanjeste cu nostalgie sau ceea ce tu ai si are si el. Totul este o oglindire a propriei tale persoane. Daca nu-i place ceva la tine, s-ar putea de fapt sa nu-i placa acel lucru la el si doar sa-i amintesti de acel mic defect. Intotdeauna e mai usor sa dai vina pe celalalt si sa-l critici. E mai usor decat sa te privesti in oglinda, cu toate ca tot o reflexie privesti.

Share Button

Bagajul de vacanta

Am asteptat atat de mult, dar iata ca a venit si perioada vacantelor. Ce ati ales in acest an? O calatorie pe mare, o excursie la munte, o ratacire pe Marele Zid Chinezesc, o aventura in New York sau un road trip prin toata Europa? Alegerea locatiei cred ca este partea cea mai usoara, acum vine si partea mai dificila: bagajul. Intotdeauna am avut probleme cu bagajul pe care-l luam la mine. Ori luam prea multe lucruri si bineinteles, uitam ceva esential, ori luam prea putine lucruri, desi mai rar. In general, ai tendinta sa iei cu tine intreaga garderoba, sa fii pregatit, dar cand te intorci acasa observi ca nu ai purtat nici macar jumatate din intreaga colectie de haine pe care ai luat-o cu tine. Apoi, vine si problema kilogramelor la aeroport. Intotdeauna sunt daca nu la limita, un pic peste limita lor si de fiecare data trebuie sa zambesc cat mai frumos, pentru a trece testul cu brio si de aceasta data.

A decide ce sa impachetezi este un intreg ritual. Privesc mereu garderoba ore in sir si ma surprind uneori privind in gol. Jachete pierdute pe umeras, rochii de vara amestecate cu tricouri si alte jachete, rochii de ocazie sufocate de paltoane, e un adevarat camp minat. Caut peste tot in sifonier. Si gandul care ma domina este : ce salvez? De parca trebuie sa plec definitiv si nu ma voi mai intoarce niciodata la saracutele haine parasite. E o responsabilitate imensa. Iar listele nu au fost niciodata specialitatea mea. Asa ca, incerc sa ma relaxez si sa-mi pun cateva intrebari simple. In primul rand, cum va fi vremea acolo? Cat stau? Si apoi ma gandesc daca o anumita rochie poate fi purtata atat ziua, cat si in noaptea, atat pentru o plimbare sau o ocazie mai eleganta, desi incerc sa nu-mi iau nimic prea sofisticat pentru ca mai mult ca sigur nu voi ajunge pe un covor rosu la premiile Oscar. Desi, nu se stie niciodata. E bine sa fii precaut. Oricum, cel mai usor este sa dai la o parte ceea ce nu vei purta cu siguranta, apoi iti va fi mult mai usor sa alegi lucrurile care raman.

Share Button