Accesorii in detaliu

Intr-o lume impanzita de imagini vibrante care ne imbraca zi de zi in culoare, emotii si senzatii, am descoperit ca cel mai la indemana instrument de expresie suntem noi insine, as putea spune ca suntem chiar cea mai mare opera de arta. Asadar, atentia noastra este indreptata in fiecare dimineata la imaginea noastra din oglinda.
Ne place sau nu ne place? Trebuie sa ne placa asa ca facem tot posibilul sa ne placa. Moda este o parte mare din viata noastra, asa ca alegem cu atentie cele mai frumoase rochii elegante sau rochii de zi, imbracand delicat aceste haine de zi.

Am invatat apoi ca de cele mai multe ori diferenta salasluieste in detalii. Detaliile conteaza. De aceasta ne gandim mereu la accesorii, pentru a ne asorta rochia si pentru a crea o imagine completa sau poate doar o imagine indrazneata. Accesoriile au aparut in secolul al XIX-lea, folosite in moda Victoriana, unde femeile au inceput sa adopte un stil de viata mult mai lejer si purtau manusi pentru a ascunde orice semn de munca. In aceasta perioada si chiar mai tarziu, inainte sa se imbunatateasca comunicarea dintre oameni si sa devina mai simpla si mai naturala, accesoriile jucau un rol foarte important. Ele in general ieseau primele in evidenta si puteau sa sugereze cu usurinta rolul persoanei in societate. Palariile, de exemplu, se observau de la foarte mare distanta si erau un semn evident ca
persoana respectiva are un anumit statut social.
Astazi, accesoriile sunt de nelipsit si nu va ganditi numai la genti, posete, sau ochelari de soare. Lentilele de contact colorate sunt considerate si ele un accesoriu in moda. Iti poti asorta culoarea ochilor cu cea a rochiei, de exemplu. Si chiar si telefoanele mobile, iPod-urile sau alte gadgeturi pe care le folosim sunt considerate accesorii. Aceasta opera de arta despre care vorbeam mai sus este un tot, iar fiecare detaliu al ei, fie ca este vorba de un anumit fel de a-ti prinde parul, de bijuterii sau un tatuaj, construieste imaginea superba pe care o propagi in final.

Share Button