Câteva sfaturi practice

Soarele te-a piscat uşor în această dimineaţă şi te-a îmbăiat într-un val de energie care te-a purtat din pat în faţa micului dejun, gata pregătit. Gustul dulce al cafelei s-a instalat treptat. Zâmbetul tău ludic a apărut imediat pe chip şi te-ai decis ca astăzi să porţi rochia aceea pe care ai cumpărat-o acum ceva timp şi o păstrai pentru o ocazie specială. Astăzi nu ai nevoie de niciun pretext pentru a o purta. Astăzi este o zi specială.

Te ridici vioi de la masă şi alergi în paşi de dans în dormitor, descoperind garderoba cu acea curiozitate sălbatică a unui copil. Rochii de seară se revarsă din dulap. Culorile se amestecă într-o simfonie stridentă. Rochii casual apar zglobii printre celelalte haine. Eşarfele alunecă de pe umeraşe pe umărul tău, iar o pălărie de vară zboară lin, aşezându-se pe pat. Îmbraci rochia cea nouă, o asortezi cu perechea ta preferată de pantofi şi pleci pe străzile însorite ale oraşului, zâmbind.

Ziua aceasta este minunată, dar seara se întâmplă un eveniment neaşteptat. La terasa şic, pariziană, la care ai ieşit cu prietenii tăi, un tânăr înalt se loveşte din greşeală de scaunul tău, iar câteva picături de vin roşu se împrăştie pe rochia ta cea nouă. Nu intra în panică! Petele de vin roşu dispar imediat cu ajutorul vinului alb. Aminteşte-ţi acest lucru şi zâmbeşte tânărului!

Ai ajuns acasă, după această zi încărcată. Te aşezi în pat şi simţi aşternutul rece. Dar, faţa de pernă din bumbac este cam rigidă. Investeşte într-un aşternut din mătase sau satin. Părul tău nu va mai avea de suferit în timpul nopţii, iar tenul tău va arăta mult mai bine a doua zi dimineaţă.

Soarele te-a lăsat să dormi mai mult în următoarea dimineaţă, iar acum eşti pe fugă. Trebuie să împachetezi totul rapid, pentru că ai un avion în două ore înspre Barcelona. Chiar dacă te duci în interes de serviciu, ştii cu siguranţă că te vei şi distra. Îţi iei câteva ţinute demenţiale, pentru a fi pregătită pentru orice ocazie. Împachetează toate hainele în saci de plastic speciali pentru curăţătorie. Astfel, hainele tale nu se vor boţi.

Îţi iei şi geaca cea nouă din piele, pentru că ştii că va ploua în prima zi. Ploaia va înmuia pielea şi îi va permite să se întindă, iar a doua oară când o vei purta, geaca va fi deja extrem de confortabilă şi nu te va mai strânge.

Share Button