Expresie a libertatii

images expresie a libertatii

Moda este fara indoiala o arta, de la minunatele creatii ale designerilor care se desprind usor de pe panza pe care au fost desenate si devin imagini vii, in miscare, asezate pe un podium, intr-un spectacol de lumini si umbre, la propriile noastre alegeri de zi cu zi in materie de vestimentatie. Moda devine cea mai la indemana forma de exprimare. De la rochii din dantela la rochii casual, fiecare alegere spune enorm de multe atat despre personalitatea noastra, cat si despre stilul nostru.

Inspiratia se strecoara tacut in noi, in fiecare zi. Suntem inspirati de o carte, un film, un videoclip, un tablou, o poza, o melodie sau de doamnele cu iz interbelic care purtau jachete mov si ieseau de la metrou, creand un contrast superb intre acel vintage naucitor si tabloul urban in care ne perindam. Si un zambet plasat strategic in multimea cazuta pe ganduri ne poate inspira.

Moda, cu siguranta, ne inspira si ne influenteaza alegerile de acum sau de mai tarziu. Fie ca ne-am format un stil in timp, fie ca ne-am decis pur si simplu sa adoptam un anumit stil pentru ca ne reprezinta, el poarta amprenta personalitatii noastre si poate chiar si nevoia de libertate, de a ne exprima macar prin ceea ce purtam, daca nu si prin ceea ce facem. Regulile si obligatiile cu care crestem ne ingradesc de multe ori alegerile, asa ca felul in care ne imbracam poate veni ca o portita de scapare, desi si acesta este de multe ori impus. Niciodata nu am agreat uniforma in scoala, mai ales ca pe un copil nu prea vine bine o cravata si un sacou, cu atat mai putin cu cat copilul este fata. Acum, apreciez o tinuta eleganta sau o tinuta office, dar o doza de creativitate iti permite sa te joci cu rigiditatea unei astfel de tinute. Nimic nu este negru sau alb, totul are nuante, iar modurile de exprimare sunt infinite.

Share Button