Persoana care arată întotdeauna demenţial. Tu.

Încă din copilărie, începem să ne formăm idoli şi modele, pornind de la părinţii noştri. Apoi, spunem că vrem să ajungem şi noi ca fata din reclama de la îngheţată, care este foarte drăguţă şi pare fericită acolo. Da, pare… Sau vrem să ajungem ca un scriitor celebru pe care-l devoram în adolescenţă sau ca actorii cu care am crescut. Dar, de cele mai multe ori ne alegem modelele care arată bine, oamenii frumoşi. Oare atât de superficiali suntem? Sau înţelegem de la o vârstă atât de fragedă impactul pe care-l are vizualul şi imaginea unei persoane asupra noastră?

Te-ai gândit vreodată că ai putea să devii şi tu un fashion icon? Persoana aceea care arată întotdeauna demenţial şi este admirată de cei din jur? Pun pariu că râzi acum, dar vreau să-ţi arăt că se poate. Primul pas este să ştii cu ce să te îmbraci şi ceea ce se ţi se potriveşte atât cu stilul tău de viaţă, cât şi cu forma corpului tău şi personalitatea ta. N-ai să te îmbraci cu rochii lungi de seară la prima oră a dimineţii, dacă job-ul tău este unul activ, care necesită multă muncă de teren. Cred că eşti de acord cu mine.

Notează, apoi, o listă de cuvinte care îţi caracterizează cel mai bine stilul personal şi energia pe care o ai. Compară lista aceasta cu noile tendinţe în modă şi descoperă stilul care ţi se potriveşte mănuşă. Încearcă să combini mai multe siluri; contrastele sunt foarte moderne şi de impact. Acum, trebuie să trecem şi la partea practică. Analizează-ţi garderoba şi vezi ce ţi se potriveşte şi ce nu, ce mai porţi, ce trebuie să arunci sau să donezi. Cumpără nişte accesorii noi care să se potrivească cu stilul tău.

Dacă te-ai ferit până acum de make-up, poate nu mai este cazul să o faci. Nu-ţi zic să încerci o mască groasă de fond de ten, dacă nu ai nevoie. Dar un pic de mascara şi o nuanţă frumoasă de ruj vor contribui la un look senzaţional. Părul e întotdeauna o problemă în unele dimineţi. Fie că ai părul cârlionţat sau drept, cu toţii avem „bad hair day”. De multe ori, îl ignorăm, prinzându-l într-o coadă stângace. Acordă încă trei minute în plus ritualului tău de dimineaţă, pentru a-ţi aranja şi părul. Iar dacă chiar e atât de rău, încearcă o pălărie simpatică sau o băscuţă. Îţi vor aduce o notă elegantă.

Rochie Madrid, Donatella

Rochie Madrid, Donatella

Cum stai la capitolul complimente? Trebuie să începi să o faci. E frumos când primim complimente, nu? Dar mai dificil să le facem. În momentul în care oferi complimente, vei primi şi tu. Oamenii vor fi mai atenţi cu tine şi în acelaşi timp, mai atenţi la ceea ce porţi.

În ultimul rând, îndrăzneşte. Asumă-ţi anumite riscuri. Încrederea în tine va creşte substanţial. Ştii cum se spune: „The biggest risk is not taking any risk” şi asta a spus-o cel care a inventat Facebook-ul, o afacere cu câte zerouri?

Share Button