Un zâmbet surprins de un val de lumină

Picăturile de soare cad lin pe asfalt într-un incipit matinal. Aleargă goale printre valurile de lumină, alunecând din când în când în petele de culoare care se cuibăresc într-un curcubeu ludic. Trec apoi fugitiv printre pantofii în nuanţe pale care încep să cuprindă oraşul. Gleznele subţiri respiră şi ele pentru prima oară, după o lungă tăcere albă. Colţurile asimetrice ale rochiilor strălucitoare dansează lin în adierea vântului. Genţile alunecă pe umerii dezveliţi, iar câteva eşarfe acoperă frânturi de piele, rostogolindu-se uneori în aer. Degetele cu unghii pictate se strâng în jurul cheilor de la maşini, iar zgomotul metalic spulberă tăcerea acestei dimineţi.

Cele mai fabuloase rochii casual se perindă pe podiumul acoperit cu flori al acestei primăveri. Strălucitoare şi jucăuşe, ele întregesc cadrul scăldat în lumină şi culoare, conturând eternul feminin care domină fiecare privire rătăcită, fiecare fantezie dobândită şi fiecare impuls înnăscut. Roşul se înalţă deasupra tuturor nuanţelor care se pierd în acel curcubeu dinamic. Dungile au rămas în vogă, amintind de o mare liniştită sau de un cadru din filmele lui Godard, în care protagonista purta bluze sau rochii în dungi şi bereta franţuzească aşezată pe o parte. Atât imprimeurile florale, cât şi cele geometrice sau psihedelice învăluie materialele vaporoase din acest sezon. Călătorim uşor în trecut prin fabuloasa modă retro de care ne îndrăgostim în fiecare zi. Îngemănam frânturile de trecut cu momentul prezent, alunecând uşor înspre viitorul care explodează de culoare în avangardă.

lara-19 blog 2
Zgomotul metalic al cheilor se amestecă cu o pasăre rătăcită în urban. Ochelarii fumurii sunt înlăturaţi, iar în spatele lor vedem doi ochi albaştri conturaţi discret. Buzele roşii se aruncă într-un zâmbet larg. Un val de lumină îl surprinde şi îl aduce în curcubeu. Acum, curcubeul ludic e complet.

Share Button